Categorii: Știri

Ce efecte secundare au avut voluntarii care au fost vaccinați cu serul produs Pfizer-BioNTech

În urmă cu câteva zile, autoritățile americane au aprobat vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer-BioNTech. În plus, s-a început deja distribuirea dozelor de vaccin pentru populația din SUA. 

Vaccinul dezvoltat de firma americană împreună cu partenerul să german BioNTech a arătat în testele de fază avansată o eficiență de 95% în prevenirea coronavirusului.

Potrivit producătorilor, vaccinul va putea fi administrat persoanelor peste 16 ani, începând din această săptămână.

Ce efecte secundare are vaccinul Pfizer-BioNTech

Alianța Pfizer-BioNTech a realizat deja teste pe 40.000 de voluntari. Potrivit businessinsider.com, unele persoane au acuzat o serie de efecte secundare, cum ar fi oboseala sau durerile de cap. Reacțiile adverse au fost mai frecvente în cazul persoanelor cu vârsta mai mică de 55 de ani.

Se pare că efectele secundare au apărut la doar câteva zile de la administrarea uneia dintre cele două doze de vaccin necesare pentru dobândirea imunității. Acestea au dispărut complet după 48 de ore. Iată ce reacții adverse au avut voluntarii:

Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar putea fi transferat la Viena 😲
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

► Durere în zona în care a fost făcută injecția (84%)
► Oboseală (63%)
► Dureri de cap (55%)
► Dureri musculare (38%)
► Frisoane (32%)
► Dureri articulare (24%)
► Febră (14%)

De asemenea, reacții adverse au apărut și după ce persoanelor li s-a administrat și a doua doză de vaccin.

Dintre voluntarii cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, 4,6% au raportat oboseală severă după ce au primit a doua doză de vaccin și 3,2% au avut dureri de cap severe.

Dintre voluntarii cu o vârstă de peste 55 de ani, 2,8% au raportat oboseală severă, 0,5% au prezentat dureri de cap severe după a doua doză și 10,9% au avut febră. FDA și Pfizer-BioNTech au transmis că aceste efecte secundare nu sunt îngrijorătoare pe viitor.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?