Categorii: Știri Stiri externe

Cât de periculoasă este mutația virusului SARS-CoV-2 apărută în Spania! Poate afecta dezvoltarea vaccinului? Ce spun specialiștii

O nouă mutație a virusului SARS-CoV-2 a apărut în Spania, însă specialiștii susțin că aceasta nu va avea niciun efect negativ asupra dezvoltării unui vaccin anti-coronavirus.

Cercetătorii vin și cu vești bune! Mutația nu schimbă nici structura, nici comportamentul virusului. Se pare că vaccinul nu va fi afectat, deoarece anumite părți specifice ale virusului.

‘Credem că mutaţia nu va afecta eficacitatea vaccinului’, a explicat cercetătoarea Emma Hodcroft.

Virusul din China a suferit mutații

Mai mult de atât, modificarea genetică suferită de COVID-19 nu a crescut nici capacitatea sa de transmitere şi nici severitatea bolii. Astfel, specialiștii din Spania au mărturisit că mutația nu este periculoasă.

În plus, este ceva normal ca virusurile să sufere mutaţii frecvente, iar în cazul SARS-CoV-2 aceasta se întâmplă o dată sau de două ori pe lună, mai afirmă specialiștii.

‘De fapt, SARS-CoV-2 este un virus foarte stabil. Ceea ce dorim să spunem este că, deşi există mutaţii, aceasta nu schimbă structura virusului şi nici comportamentul său’, a mai subliniat Emma Hodcroft.

BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
Vedetele din România care au cancer la colon. Ce simptome au avut: 'Totul a început de la o ciorbă'

Pe de altă parte, mutaţia spaniolă a virusului nu este cea care a provocat al doilea val epidemic prin care trece acum Europa, ci faptul că guvernele au luat măsuri tardive odată cu apropierea toamnei.

Alexandru Rafila: ‘Vom avea cel puțin 10.000 de cazuri noi de COVID’

Într-o intervenție la Digi24, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că este posibil ca în luna decembrie să fie instituită carantina pe zone mari, inclusiv în București, ținând cont de creșterile masive ale cazurilor noi de îmbolnăviri.

‘Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri – pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive – cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea. 

Noi avem o mortalitate în jur de 6, până în 6, Cehia a depășit 12, în condițiile unui sistem de sănătate mai robust decât în România. Asta îmi demonstrează că la un moment dat, când numărul de cazuri determină internări masive la terapie intensivă și lucrul acesta blochează, practic, accesul la servicii de sănătate calificate, de terapie intensivă, mortalitatea crește’ a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

FOTO. Imagini cu Maria, noua bombă sexy a fotbalistului de 300.000.000 de euro
A apărut lângă o domnişoară cu 51 de ani mai tânără. Cine este, de fapt, femeia
2025: Este legal să parchezi pe trotuar, în fața casei? Ce stabilește noul Cod Rutier
Share
Publicat de
andreea
Tags: cazuri coronavirus mutatie coronavirus SARS-CoV-2 specialisti vaccin anti-covid vaccin coronavirus