Categorii: Știri Stiri externe

British American Tobacco încearcă să producă un potențial vaccin contra coronavirusului

British American Tobacco (BAT) a anunţat că divizia sa americană de biotehnologie lucrează la dezvoltarea unui vaccin potenţial împotriva COVID-19 folosind proteine extrase din frunzele de tutun.

Cercetători din toată lumea lucrează contra-cronometru pentru găsirea unui vaccin care să pună capăt pandemiei de coronavirus care afectează lumea întreagă.

Compania British American Tobacco a transmis că filiala sa de biotehnologie, Kentucky BioProcessing (KPB), lucrează la un potențial vaccin pentru coronavirus, care poate fi produs din plante crescute în laborator, înrudite cu tutunul.

KBP a clonat recent o porțiune a secvenței genetice a COVID-19, ceea ce a condus la dezvoltarea unui potențial antigen – o substanță care induce un răspuns imun corpului și stimulează îndeosebi producerea anticorpilor. Acest antigen a fost apoi inserat în plantele de tutun pentru a fi reprodus. După ce plantele au fost culese, antigenul a fost purificat și se află, în prezent, în testarea pre-clinică.

Kentucky BioProcessing (KBP), divizia care dezvoltă vaccinul, ar putea să producă între 1 milion şi 3 milioane de doze pe săptămână începând din luna iunie, au precizat reprezentanţii companiei BAT, potivit Agerpres.

Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune problema de externare...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea

„Dezvoltarea unui vaccin este o muncă dificilă și complexă, dar credem că am făcut o descoperire semnificativă în cadrul platformei prin care explorăm cu ajutorul tehnologiei utilizarea plantei de tutun și suntem pregătiți să lucrăm cu guvernele și toate părțile interesate pentru a contribui la câștigarea luptei împotriva COVID-19″, a spus dr. David O’Reilly, director de Cercetare Științifică, BAT.

„KBP explorează deja de ceva vreme utilizări alternative ale plantei de tutun. O astfel de utilizare alternativă poate fi dezvoltarea vaccinurilor pe bază de plante. Suntem hotărâți să contribuim la eforturile globale pentru a stopa răspândirea COVID-19 folosind această tehnologie”, a adăugat el, potrivit aceleeași surse.

FOTO: Profimedia

Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut o relație extraconjugală și că are un...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important