Categorii: Știri

Bărbatul care a inspirat filmul ‘The Terminal’ a murit pe aeroportul din Paris. Acesta a locuit în aeroport timp de 18 ani a murit

Un iranian care a trăit timp de 18 ani pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris și care a inspirat filmul “The Terminal”, realizat de Steven Spielberg în 2004, a murit sâmbătă în aeroport. Mehran Karimi Nasseri, care avea în jur de 70 de ani, a murit în urma unui atac de cord în Terminalul 2F în jurul prânzului, potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului din Paris.

Mehran Karimi Naseri a încetat din viață. Poate părea necunoscut pentru mulți, dar viața sa, plină de tot felul de nenorociri, face parte din istoria cinematografiei. Naseri, un refugiat politic iranian, a devenit un simbol al aeroportului Roissy Charles de Gaulle din Paris.

Povestea sa este deosebit de impresionantă, deoarece a trăit mai bine de 18 ani pe aeroportul francez și l-a inspirat pe Steven Spielberg pentru unul dintre filmele sale: The Terminal, în care Tom Hanks interpretează rolul acestui globetrotter iranian de nevoie., transmite BBC.

Bărbatul care a locuit în aeroport timp de 18 ani a murit

Potrivit AFP, el a murit sâmbătă din cauze naturale în Terminalul 2F al aeroportului unde locuia de aproape două decenii. Se pare că, după ce a cheltuit o mare parte din banii primiți pentru film, s-a întors la aeroport cu câteva “mii de euro”.

Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Cunoscut sub numele de “Sir Alfred” și născut în 1945 în tabăra iraniană de la Masjed Soleiman, în provincia Khuzestan, s-a stabilit la Roissy la sfârșitul anului 1988, după numeroase călătorii în Europa (Londra, Berlin sau Amsterdam, Roma…) în căutarea mamei sale.

A reușit să fie acceptat în Franța ca refugiat

Nefiind acceptat în niciunul dintre aceste locuri deoarece nu avea documentele necesare, în 1999 a reușit să fie acceptat în Franța ca refugiat, ceea ce i-a permis să primească un permis de ședere.

În orașul parizian Roissy, a devenit o personalitate și o emblemă pentru toată lumea, ceea ce l-a făcut să fie protagonistul unor reportaje televizate și interviuri la radioul francez, culminând în 2004 cu consacrarea sa pe marele ecran de către Steven Spielberg. Potrivit The Guardian, în 2007, regizorul de film i-a plătit 250.000 de dolari în schimbul drepturilor asupra vieții sale.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?