Categorii: Sanatate Știri

Anunț de ultimă oră. O serie de restricții vor fi eliminate. România iese din starea de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că autoritățile au decis că starea de alertă să nu fie prelungită după 8 martie. Vor fi eliminate și o serie de restricții, care vor fi detaliate în curând de autorități. Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze, în continuare, evoluţia pandemiei.

Șeful statului a declarat că starea de alertă nu va mai fi prelungită în România după 8 martie, în condițiile în care “valul 5 epidemic este aproape de încheiere”. Klaus Iohannis a subliniat că vor fi eliminate și o serie de măsuri restrictive, care vor fi detaliate în scurt timp de autorități.

Ședința vine la două zile după ce Alexandru Rafila a anunțat măsurile de relaxare pe care ministerul Sănătății le propune, în contextul scăderii cazurilor de COVID și a internărilor.

România iese din starea de alertă

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că „se împlinesc doi ani de la debutul pandemiei de COVID-19, doi ani foarte grei, în care existenţa noastră a fost modificată radical”.

E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
Baba Vanga, previziunea care a cutremurat o lume întreagă! Ce se va întâmpla în anul 2025: SFÂRŞITUL este aproape

„Peste 63.000 de români au pierdut lupta cu boala, lăsând în urma lor un gol uriaş şi nenumărate familii îndoliate. Aceste cifre exprimă multă suferinţă, sunt reflecţia unor tragedii care au produs urme adânci. Ultimii doi ani au adus multe provocări, care ne-au influenţat în cele mai diferite moduri: răspândirea accelerată a virusului, izolarea, presiunea pusă pe sistemul sanitar, închiderea şcolilor, afectarea mai multor sectoare din economie, diminuarea interacţiunilor sociale, toate acestea au avut un impact negativ şi ne-au ridicat nenumărate bariere”, a precizat preşedintele.

Principalele relaxări propuse

  • renunțarea la masca în aer liber
  • renunțarea la intrarea cu certificat verde în malluri, hoteluri, pensiuni, restaurante, instituții
  • permisiunea de organizare de evenimente private cu până la 200 de participanți

Starea de alertă în România a fost instituită pe 15 mai 2020, la terminarea stării de urgență, iar de atunci a fost prelungită succesiv, în fiecare lună.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că au fost diagnosticate 5.602 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 351 mai puțin decât în ziua anterioară, din 14.985 de teste RT-PCR (7.661 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.324 la cerere) și 32.132 de teste rapide antigenice. S-au raportat 67 decese (36 bărbați și 29 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință. La ATI sunt internate 816 persoane, cu 32 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 816 pacienți internați la ATI, 734 sunt nevaccinați.

Când intră în vigoare „ROVINIETA DE MUNTE” de pe Valea Prahovei? Cine o achită?