Categorii: Monden Vedete Romania

Actorul Silviu Biriș a luat calea bisericii! ‘Am vrut să ştiu de ce mă închin’

După Ovidiu Cuncea, un alt actor a ales să ia calea bisericii. Este vorba despre Silviu Biriş, actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Capitală şi totodată student în anul al treilea la Universitatea Teologică din Bucureşti, la Secţia Pastorală.

Actorul Silviu Biriș a luat calea bisericii! ‘Am vrut să ştiu de ce mă închin’

Nepotul solistei de muzică populară Veta Biriş a mărturisit de ce a ales acest drum.

S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de înger din Călărași. Ce a scos la...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
‘Vreau să devin credincios practicant. Sunt anul al treilea la Universitatea Teologică «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală, şi am vrut să ştiu, să-mi răspund la nişte întrebări. De exemplu, am vrut să ştiu de ce mă închin, de ce sunt icoane în biserici şi care este istoria Creştinismului. Noi suntem botezaţi, dar nu suntem practicanţi. Încă nu ştiu dacă voi practica preoţia pentru că trebuie să trec prin practicarea canoanelor bisericeşti. În cazul meu, nu pot deveni preot decât dacă mă fac călugăr’, a spus Silviu Biriș pentru Click!
‘Tata mi-a insuflat dragostea pentru cariera de preot şi o urmez. Bunicul din partea mamei mă ducea la biserică şi cântam la denii, de Paşte. Acum, când am timp, merg duminica la Sfânta Liturghie ca practicant şi mai cânt în strană. Cânt cu drag pentru Domnul şi noi îl slujim pe Dumnezeu. Am o relaţie apropiată cu fostul actor Dragoş Pâslaru (68 de ani) la care încerc să merg mereu la Vătăşeşti, în judeţul Vâlcea. L-am întrebat dacă vrea cu adevărat să fie preot şi a răspuns, cu părere de rău, că «aceasta este cea mai grea misiune pentru că oamenii judecă şi că voi vedea că preoţii sunt cei mai expuşi, după doctori, dacă suferă un malpraxis»’, a mai declarat actorul.

 

FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important