Categorii: Știri

Achiziție record. Un iubitor de whisky a cheltuit 19 milioane de euro pe un butoi de whisky. Cine este bărbatul care a plătit suma astronomică

Un colecționar asiatic a plătit recent nu mai puțin de 16 milioane de lire sterline (aproape 19 milioane de euro) pentru un butoi de whisky scoțian, ceea ce marchează un nou record mondial, relatează cotidianul britanic Financial Times. Cine este bărbatul care a plătit suma astronomică.

Butoiul – “Cask No. 3” – datează din 1975 și provine de la distileria Ardbeg, care se află pe insula scoțiană Islay. Aceasta face parte din Glenmorangie, care, la rândul său, face parte din grupul francez de bunuri de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy).

Băutura, cunoscută sub numele de Cask No. 3, a fost produsă în 1975 de distileria scoțiană Ardbeg de pe insula Islay.

Cine este bărbatul care a plătit suma astronomică

Misterul înconjoară identitatea unui iubitor de whisky care a cheltuit 16 milioane de lire sterline la licitație doar pentru un butoi de single malt vechi de 47 de ani.

Cel mai scump butoi de până acum a fost adjudecat la un preț relativ mic de 1 milion de lire sterline și a fost stabilit cu doar câteva luni mai devreme pentru un Macallan din 1988.

O sticlă de whisky, 36.000 de lire sterline

Ardbeg va extrage din butoi aproximativ 88 de sticle de whisky pe an în următorii cinci ani și le va livra cumpărătorului. Acest lucru echivalează cu 36.000 de lire sterline pe sticlă.

Se pare că iubitorul de whisky este un mare fan al scotch-ului, după ce a vizitat Highlands și “s-a îndrăgostit de această țară”.

Comentând vânzarea online, o sursă a declarat: “Scoția este un loc frumos, iar whisky-ul este cel mai bun din lume, dar 16 milioane de lire sterline pe butoi este mult. Trebuie să le fi plăcut foarte mult Islay când au venit în vizită și cine nu s-ar îndrăgosti de acest loc”.

Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Whisky-ul este descris ca având “o aromă afumată, cu note de fructe uscate și nucă”.

Autorul și expertul în whisky Charles MacLean a descris butoiul de 16 milioane de lire sterline ca fiind “o bucată remarcabilă de istorie lichidă”.

El a adăugat: “Factorii care fac ca un anumit whisky să poată fi investit sunt trei: raritate, aromă și varietate. Iar colecționarii iubesc Scotch-ul pentru originile și istoria sa”.

Whisky-ul revine în forță, iar vânzările de butoaie sunt în plină expansiune. Recordul anterior a fost stabilit în aprilie – aproximativ 1 milion de lire sterline pentru un butoi de Macallan din 1988 – dar acesta a fost acum doborât.

Potrivit Financial Times, suma astronomică poate fi explicată prin faptul că include și tot felul de costuri în anii următori, cum ar fi depozitarea, îmbutelierea, etichetarea, asigurarea și așa mai departe.

De obicei, un butoi este îmbuteliat într-o singură tură, tocmai pentru că este mai ușor și mai ieftin.

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat