În ultima zi, pe teritoriul Româniuei au fost înregistrate 84 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. de asemenea, în același interval, au fosrt raportate două decese. În total, de la debutul pandemiei în țara noastră, au fost raportate 1.082.376 de cazuri de COVID-19. 1.047.291 de pacienți au fost declarați vindecați.
Alte 84 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în țara noastră. În ultima zi au fost înregistreate douiă decese. În total, de la debutul pandemiei în România au fost raportate 1.082.376 de cazuri de COVID-19. 1.047.291 de pacienți au fost declarați vindecați, relatează Hotnews. Până astăzi, au decedat 34.270 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 316. Dintre acestea, 38 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.627.966 de teste RT-PCR și 1.765.016 teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 704 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 464 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 42.769 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 43 de persoane.
Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Ideea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către Ministerele Sănătății și Educației. 60 la sută din personalul din învățământ este deja vaccinat.
„Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății… Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli”, a spus Soerin Cîmpeanu.