34 de persoane sunt infectate cu coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Dintre acestea, 31 sunt cadre medicale.
“Au fost făcute aproximativ 360 de teste. Acum sunt în total 34 de cazuri. Ipoteze sunt multe, de la relaxare la nerespectarea procedurilor interne, să nu uităm că noi am primit pacienţi în toată perioada asta din toate focarele COVID, deşi ei sunt testaţi la internare şi ţinuţi în zona-tampon, se pot pozitiva şi după 4-5 sau chiar 7 zile de la un test negativ. Noi evaluăm toate posibilităţile, ancheta epidemiologică încă nu s-a terminat”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, potrivit Antena 3.
S-a decis testarea angajaţilor şi a pacienţilor după ce o asistentă care a stat acasă două săptămâni a fost confirmată cu infecţia cu COVID-19, fiind testată când s-a întors la serviciu.
“Personalul infectat nu a lucrat în zona COVID, cu pacienţi confirmaţi. Procedurile şi-au dovedit eficienţa în timpul perioadei de urgenţă, toate materialele de protecţie au fost la dispoziţia tuturor, sunt mulţi factori de luat în calcul”, a adăugat Lucian Eva.
Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului în România a ajuns la 1.185. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 se ridică la 18.070.
Până acum, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 18.070 de cazuri de infectare cu coronavirus. 1.185 de oameni au murit din cauza COVID-19.
Dintre persoanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus 11.399 au fost declarate vindecate și au fost externate.
La terapie intensivă, în acest moment, se află 188 de pacienți.
Până la această dată, pe teritoriul țării noastre au fost efectuate 368.482 de teste pentru coronavirus.
În carantină instituționalizată, în România, se află 6.973 de persoane. Alte 60.423 de persoane se găsesc în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Numărul cazurilor de coronavirus raportate în lume a depășit 5,5 milioane. Bilanțul deceselor a ajuns la 346.000.
Peste 2,3 milioane de persoane infectate cu Sars-Cov-2 au fost declarate vindecate.
Primele indicii cu privire la eficacitatea unui potențial vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi disponibile în toamnă, a spus șeful Gavi, Alianța pentru Vaccinuri, pentru un ziar elvețian, preconizând un drum lung de acolo până la disponibilitatea generală.