Categorii: Știri Stiri externe Viral

15 prânzuri școlare din întreaga lume. Ce mănâncă copiii din întreaga lume la prânz

Sunteți curioși să aflați cum arată masa de prânz la școală în întreaga lume? De la diferite obiceiuri de prânz la diferite alimente de bază din meniu, există atât de multe opțiuni unice de la o tavă la alta în întreaga lume. Pentru a vă satisface pofta de călătorii, iată o privire asupra a ceea ce mănâncă copiii la prânz din întreaga lume.

Pentru mulți copii, poate fi partea lor preferată din ziua de școală: ora prânzului.

Cu toate acestea, ceea ce se află în meniul acestei mese de prânz poate varia drastic, în funcție de locul în care locuiți, și chiar ar putea influența performanțele academice ale unui copil.

“Mesele școlare mai sănătoase sunt un câștig”

“Atunci când copiii mănâncă alimente mai sănătoase, acest lucru poate avea un impact foarte important asupra funcționării lor cognitive, ceea ce se poate traduce apoi, potențial, prin performanțe academice mai bune”, a declarat Juliana Cohen, profesor asistent de științe ale sănătății la Merrimack College din Massachusetts și profesor asistent adjunct de nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health.

“Deci, într-adevăr, mesele școlare mai sănătoase sunt un câștig atât pentru copii, cât și pentru școli”, a spus ea.

Numărul copiilor supraponderali sau obezi cu vârsta de 5 ani și mai mici a crescut la 41 de milioane în 2016

În multe părți ale lumii, școlile abia își pot permite rechizite pentru sălile de clasă, ca să nu mai vorbim de mesele zilnice, dar organizațiile nonprofit sau programele guvernamentale intervin adesea cu programe de alimentație pentru a oferi mese gratuite care includ carne și legume.

În alte locuri, cantinele școlare vând mâncăruri calde, sandvișuri și cutii mici de lapte; copiii ar putea împacheta o masă gătită acasă; sau ar putea merge acasă pentru prânz.

O atenție deosebită a fost îndreptată asupra a ceea ce mănâncă copiii la prânz în urma unei epidemii de obezitate în creștere în rândul tinerilor din lume. Obezitatea poate crește riscul de boli cronice, inclusiv diabet, boli de inimă, accident vascular cerebral, artrită și chiar unele tipuri de cancer.

La nivel mondial, numărul copiilor supraponderali sau obezi cu vârsta de 5 ani și mai mici a crescut de la 32 de milioane în 1990 la 41 de milioane în 2016, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Așadar, ce mănâncă ei la prânz și cum le-ar putea afecta sănătatea? Iată o mostră a modului în care copiii trăiesc ora prânzului în întreaga lume.

1. China

Bok choy, carne de porc yuxiang (carne de porc + un sos de usturoi), chifle la abur + uneori supă. Unele școli primare din China practică ora de somn după prânz.

 

2. India

Legume, dal (tocană de linte), paneer (o brânză populară) + naan, chapati sau roti (diferite tipuri de pâine plată). Potrivit NPR, India are cel mai mare program de prânzuri școlare din lume, oferind peste 100 de milioane de mese gratuite copiilor în fiecare zi la școală.

 

 

3. Japonia

Lapte, supă miso, orez alb, carne de porc prăjită cu legume + fructe. În unele școli japoneze, elevii își servesc pe rând prânzul unii altora pentru a învăța valoarea serviciului. Multe școli japoneze dispun, de asemenea, de grădini care furnizează părți din masă.

 

 

4. Brazilia

Orez, fasole, carne, fructe + legume. Potrivit Centrului Pulitzer, Brazilia depune eforturi pentru a sprijini fermele locale, administrate de familii, în aprovizionarea cu ingrediente pentru prânzurile școlare.

 

 

5. Franța

Salată, carne, legume, pâine + brânză, plus o tartă sau un fruct la desert. Potrivit Baltimore Sun, școlile din Lyon, Franța, au renunțat la carne pentru a facilita servirea prânzului în timpul pandemiei.

 

6. Rusia

Un bol de borș, pâine, carne + cereale. Cuvântul rusesc pentru prânz, obed, se traduce de fapt prin “cină” în limba engleză. După cum sugerează și numele, prânzul în Rusia tinde să fie destul de consistent.

 

7. Coreea de Sud

Orez, supă, kimchi + garnituri mixte de legume cunoscute sub numele de banchan. Unele școli includ opțiuni occidentale, cum ar fi paste, nuggets de pui și pâine prăjită.

Stelian Ogică are planuri mari cu fiul Dianei Șoșoacă! Ce vrea să îi facă
Baba Vanga, previziunea care a cutremurat o lume întreagă! Ce se va întâmpla în anul 2025: SFÂRŞITUL este aproape

 

 

8. Italia

Paste Penne, carne cu garnitură de legume + fructe la desert. Școlile din Italia servesc prânzuri făcute predominant din ingrediente organice.

 

9. Spania

Paella, legume, gazpacho, gazpacho, ardei proaspeți, pâine + fructe. Spaniolii mănâncă de obicei o dietă mediteraneană cu multe fructe de mare proaspete de pe coastă, cereale integrale + fructe de sezon.

 

10. Suedia

Tocană de carne, salată de varză, cartofi fierți, Knäckebröd (pâine crocantă) + suc de afine. Potrivit Oxford Academic, Suedia oferă prânz gratuit tuturor copiilor din programul școlar de nouă ani.

 

 

11. Grecia

Carne, orzo, frunze de struguri umplute, salată + un fruct dulce sau iaurt. Grecii au inspirat dieta mediteraneană cu mesele lor bazate pe plante, despre care se știe că reduc bolile + inflamațiile.

 

 

12. Regatul Unit

Cârnați, fasole, cartofi + fructe. În Marea Britanie, prânzul se numește “school dinner”, iar cina se numește “tea”.

 

13. Argentina

Milanesa de pollo, sau carne pane, un amidon + orez. Potrivit Saveur, în multe țări sud-americane, în mod normal, școala începe și se termină înainte sau după prânz.

 

14. Finlanda

Prânz cald cu legume sau supă, carne, pește + pâine. Potrivit CBC, Finlanda a fost prima țară care a oferit prânz gratuit elevilor.

 

15. SUA

Opțiuni multiple pentru prânz, cum ar fi salate, sandvișuri, supe, smoothie-uri, paste, pizza + multe altele. Cu peste 20+ opțiuni pe săptămână, combinațiile sunt infinite, făcând ca prânzul să fie orice, dar nu tipic!

 

FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
Cel mai nou SUV de la Volkswagen are prețuri pt. România. Tayron e fratele mai mare al lui Tiguan