Categorii: Meteo Știri Stiri Romania

Vremea se schimbă radical: după caniculă revin ploile și furtunile. Cu cât vor scădea valorile termice

Dacă zilele trecute am avut cod galben de caniculă, de joi, 3 septembrie, meteorologii anunță că se întorc ploile în cea mai mare parte a regiunilor. De asemenea, ANM a emis o atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată.

Ziua de marți, 2 septembrie, a adus vreme caniculară, la orele amiezii, când disconfortul termic a fost accentuat, potrivit prognozei emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

După caniculă revin ploile și furtunile

În zilele următoare, vremea se schimbă radical! Vor fi ploi torențiale cu descărcări electrice, vânt puternic, vijelii și pe alocuri căderi de gridină în sud-vest, centru, nord-est şi la munte dar și în estul țării, scrie stirimeteo.com. 

‘Din a doua parte a zilei de joi (03 septembrie) în sud-vest, centru, nord-est şi la munte, iar în noaptea de joi spre vineri (03/ 04 septembrie) şi pe parcursul zilei de vineri (04 septembrie), îndeosebi în jumătatea de est a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină’, a detaliat ANM.

Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Cum va fi vremea în Capitală

Și în Capitală valorile termice vor scădea! Vremea va fi călduroasă în prima parte a zile, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Spre seară, cerul va fi variabil, apoi treptat gradul de instabilitate atomosferică va fi în creștere. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 22 de grade Celsius.

Se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?