Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, a transmis un mesaj dur în contextul în care nu mai există locuri la Terapie Intensivă. Doctorul a ținut să precizeze că este esențial ca lumea să nu se îmbolnăvească de COVID-19.
În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1835 de cazuri noi de COVID-19 din 13.770 de teste. La ATI numărul pacienților internați a ajuns la 598. În plus, țara noastră a depășit 5000 de decese de COVID-19.
‘Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament.
Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.
Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili’, a declarat doctorul Virgil Musta, potrivit unui mesaj publicat de Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, notează Digi24.
Pe teritoriul României, 11.378 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.591 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.334 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 55 de persoane, conform datelazi.ro.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a comentat explozia numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în ultimele zile, în direct, la Digi24.
‘Sunt 583 de pacienți la ATI, dintre care 179 sunt cei pe ventilație mecanică asistată invazivă. În acest moment stăm pe 2.064 de cazuri. Încercăm să stabilim un platou la 2.000, dar nu ține doar de noi. Pandemia nu se tranșează în spital. Tratăm ce se adresează spitalului și încercăm să avem cât mai puține victime și să dăm tratamente corespunzătoare. Pre-spitalul este cel care dă transmiterea în comunitate și care aduce focarele la noi’, a spus Nelu Tătaru.