Un bucătar face acuzații grave la adresa unui cunoscut complex turistic din Costinești. Potrivit bărbatului, sănătatea turiștilor este pusă în pericol de ani de zile, cu scopul de a produce cât mai mulți bani.
După ce a lucrat un sfert de secol în bucătăriile unor restaurante renumite, experiențele negative trăite de-a lungul timpului l-au făcut pe bărbat să facă dezvăluiri revoltătoare.
Omul spune că la binecunoscutul restaurant din Costinești era forțat să folosească alimente vechi și că preparatele alterate ar fi fost revândute clienților, sub o altă formă.
„Făceam mâncare gătită. Mă refer la tochituri, pomana porcului. Țineți cont că este vorba despre o terasă unde se prepară mâncare românească tradițională. Toate lucrurile acestea erau gătite, de exemplu astăzi arătau într-un fel, nu se vindeau, iar a doua zi se revindeau, spălându-se carnea. Evident, făcându-se alt sos. Ceea ce nu se practică, în nici un caz, pentru că duce la toxiinfecție alimentară”, a acuzat bucătarul.
Mai mult decât atât, bucătarul susține că cei din conducerea localului știau de neregulile din restaurant: „Eram obligat, la îndemnul bucătarului șef, care îmi spunea domnule, nu trebuie să avem pierderi. Ce are? E un sos ușor acidulat, trebuie comercializat. Se spală și se scoate înapoi la vânzare”.
Fostul angajat spune că mâncarea ar fi fost depozitată în condiții improprii și că nici normele de igienă nu erau respectate.
În fața acuzațiilor, reprezentanții complexului susțin că bărbatul încearcă să se răzbune pentru că nu ar fi primit salariul pe care l-a cerut: „Condițiile noastre sunt excepționale. Absolut toate produsele se țin în norme de igienă corespunzătoare. Totul la frigider, congelator, absolut toate produsele se țin in norme corespunzătoare”.
Comisarul-șef de la Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, a vorbit, pentru Observator, despre neregulile de la renumitul restaurant: „La acest complex, mi se pare, în 2017, au fost abateri cu privire la constituirea și gestionarea blocului alimentar. La acel moment s-a propus oprirea temporară a prestării de servicii. Anul trecut la momentul la care a fost controlat nu au fost descoperite deficiențe majore”.
Controalele pe litoral vor continua până la finalul verii. Săptămâna aceasta, comisarii de la Protecția Consumatorului au verificat 250 de unități alimentație publică, iar 25 dintre acestea au fost găsite cu nereguli și s-au dat amenzi în valoarea de 200.000 de lei.