Categorii: Știri Viral

Transmit alimentele coronavirus? Specialiștii au dat răspunsul

Specialiștii de la ANSVSA au explicat dacă alimentele pot transmite coronavirusul. 

Transmit alimentele coronavirus? Specialiștii au dat răspunsul

ANSVA a dezvăluit că nu există dovezi că alimentele reprezintă o cale de transmitere a coronavirusului, scrie Antena 3. 

„Pentru o informare corectă și pentru a limita manifestările nejustificate în rândul populației, precum teama și stările de panică generate de suspiciunea că alimentele de origine animală și nonanimală ar putea constitui o sursă de transmitere pentru coronavirus, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) vine în sprijinul consumatorilor cu o serie de lămuriri bazate pe date stiințifice. 

Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea

Astfel, în conformitate cu publicațiile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară(EFSA) și a altor instituții la nivel mondial(FAO, OMS) care monitorizează răspândirea coronavirusului, nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului.

Reglementările legislative europene și naționale în domeniul siguranței alimentelor se aplica la fel ca și până în prezent, iar implementarea adecvată a procedurilor și bunelor practici de fabricație și igienă de către operatorii economici din toate etapele de producție, manipulare, transport și comercializare a alimentelor către consumatorul final, garantează punerea pe piață a unor alimente sigure”, au transmis cei de la ANSVA. 

FOTO. Cine e Iulia, femeia care i-a fost alături lui Mihai Neșu după divorțul de Maria și moartea părinților săi! Imagini cu...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important