Specialiștii în boli infecțioase susțin că nu există studii care să arate că noul coronavirus poate fi transmis prin mâncare.
Când comandăm mâncare la domiciliu este necesar să dezinfectăm ambalajele și să evităm, pe cât se poate, contactul cu persoana care a făcut livrarea.
Specialiștii în boli infecțioase explică că măsurile de igienă din bucătărie sunt extrem de importante.
„Nu s-a demonstrat până în acest moment că ar fi o transmitere pe cale digestivă. Exact cum se întâmplă la o hepatită acută alimentară. Așa că discuția este legată doar de manipularea ambalajului și de contactul cu cel care vine să ne aducă la ușă, prin faptul că plătim.
Dacă avem grijă cu aceste lucruri, este de preferat această metodă, decât să mergem la supermarket pentru cumpărături, asta însemnând să ieșim din casă”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar în cadul Institutului Matei Balș, pentru stirileprotv.ro.
FOTO: Profimedia