Categorii: Știri

Salam de biscuiți. Un desert clasic și bun

Salamul de biscuiți este un preparat ce poate fi pregătit destul de ușor și cu ingrediente la îndemână. Un desert clasic și bun, dulcele copilăriei noastre simplu și gustos.

Originea lui vine din Italia și Portugalia (salame de chocolate), unde se folosec în compoziție și ouă sau băuturi alcoolice.

De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la 10 ani
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Biscuiții se rup cu mâna în bucăți mici și se pun într-un vas mai mare, rahatul tăiat bucăți mici se pune peste biscuiți
  2. Sâmburii de nuca se rumenesc într-o tigaie pentru 2-3min apoi se taie în bucăți mai mici și se pun peste biscuiți
  3. Într-o crăticioara amestecăm zahărul, cacao și laptele, punem crăticioara pe foc și începem să amestecăm, când zahărul este topit adăugăm untul și mai fierbem câteva minute, până când se omogenizează, se ia de pe foc și se pun cele 2 lingurițe de esență de rom
  4. Compoziția obținută se toarnă peste biscuiți, cu o lingură de lemn se amestecă bine astfel încât biscuiții să fie bine acoperiți de glazură
  5. Pe o folie de plastic formați batoane, strângeți bine folia la capete și lăsăți la frigider pentru câteva ore să se întărească
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni Iuruc?
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important