Cu toții simțim uneori poftă de ceva dulce, însă e de preferat să alegem ceva sănătos. Arpacașul fiert în lapte este o soluție potrivită, mai ales că este ușor de preparat.
Cu puține ingrediente, arpacașul cu lapte și mirodenii este versatil și poate fi pregătit și cu lapte vegetal.
Prepararea acestui desert sănătos durează cel mult jumătate de oră, așa că este o opțiune excelentă dacă nu ai mult timp la dispoziție.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Clătește arpacaşul în 2-3 ape, apoi pune-l la fiert în laptele rece cu zahăr și sare. Amestecă din când în când, ca să nu se lipească de oală. Fierbe-l 20 de minute după ce dă în clocot, apoi ia oala de pe foc și adaugă scorțișoara și vanilia. Poți unge cu puțin unt niște forme Ramekin și apoi poți răsturna arpacașul pe farfurii. Adaugă, după preferințe, miez de nucă, alune de pădure, migdale sau alte semințe, miere sau alte ingrediente.
Poftă bună!