Categorii: Știri

Reţetă de gogoşi pufoase fără drojdie și fără lapte. Se prepară imediat

O reţetă de gogoşi pufoase fără drojdie şi fără lapte este ideală pentru zilele în care nu ţi-ai făcut cumpărăturile.  Deşi lipsesc aceste două ingrediente, să ştii că desertul va avea gust bun. Se prepară în 20 de minute. Pentru servire, se poate folosi nişte zahăr pudră. 

Dacă ai poftă de gogoși, dar nu ai drojdie sau lapte, îți arătăm cum să prepari cele mai pufoase gogoși.

Reţeta de gogoşi pufoase fără drojdie şi fără lapte are câteva ingrediente.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 35 ml ulei
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • zahăr pudră
  • 200 ml apă
  • sare

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în 3-4 linguri de apă călduţă. Apoi se adaugă peste ea o lingură de zahăr. Se amestecă bine, până când se topeşte complet zahărul.

Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea

Se cerne făina şi se pune într-un bol. Se face o gaură în mijlocul ei. Se pune în ea zahărul, zahărul vanilinat şi sarea. Se adaugă treptat compoziţia lichidă şi amestecă, pentru omogenizare. Apoi se încorporează uleiul, apa şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine şi frământă, până când aluatul se dezlipeşte uşor de pereţii ligheanului. Se acoperă cu un prosop curat şi se lasă deoparte în jur de 20 de minute.

Se întinde aluatul într-o foaie mai subţire. Se decupează din ea gogoşile, folosind o formă sau, pur şi simplu, un pahar. Încinge ulei într-o tigaie şi prăjeşte gogoşile în ea, pe ambele părţi.

FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a rupt tăcerea despre relația intimă cu milionarul
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc și-a etalat formele: „Obsessed”
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important