Categorii: Meteo Știri Stiri Romania

Prognoza meteo, 4 august 2020: vreme caniculară și precipitații puține

Vremea rămână călduroasă în cea mai mare parte a regiunilor țării, în special la câmpie și zonele vestice, unde disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală va atinge, pe arii restrânse, pragul critic de 80 de unități.

În zonele montane, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate. În plus, vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Maximele zilei se vor situa între 27 şi 35 de grade Celsius.

Valorile termice vor fi ridicate

Pe litoral, vremea va fi caldă, iar valorile termice se vor încadra între 25 și 27 de grade Celsius, iar cele minime, între 18 şi 20 de grade Celsius. Apa mării va avea în jur de 25-26 de grade Celsius.

La București, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade Celsius.

În următoarele patru săptămâni, Agenția Națională de Meteorologie a anunțat că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud.

Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Cod galben de furtuni în zilele următoare

În zilele următoare, vremea se va mai răcori față de zilele precedente, în regiunile vestice, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice, posibil grindină și cantități însemnate de apă.

ANM a emis deja un cod galben de furtuni valabile în zece județe din vestul țării.

În județele Satu Mare, Sălaj, Mehedinți, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse ce vor avea și caracter torențial.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?