Categorii: Știri

Premierul Ludovic Orban: ”Intenția noastră este, în măsura în care nu există un număr mai mare de cazuri de infectare, să permitem sezonul turistic estival”

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că se dorește permiterea sezonului turistic estival, însă depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.

Ludovic Orban a explicat că totul depinde și de modul în care oamenii înțeleg să respecte regulile și recomandările autorităților.

“Din 15 mai hotelurile sunt deschise, singura restricție e legată de neutilizarea spațiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschise, dar masa va trebui servită în sistem de room service.

În ceea ce privește sezonul estival, probabil că după 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenția noastră este, în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, să permitem sezonul turistic estival”, a afirmat premierul României, citat de Antena 3.

Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Ludovic Orban a explicat că deocamdată nu se dau amenzi pentru cei care nu respectă regulile impuse de starea de alertă, însă, după o perioadă de informare și avertizare, cei care greșesc vor suporta consecințele.

“Fiind o declarație pe proprie răspundere, e pe răspunderea celui care dă declarația. Noi avem încredere în români că vor completa în mod corect. Sancțiuni există. O să existe o perioadă de informare, de avertizare, apoi cei care nu respectă legea vor trebui să suporte rigorile legii. Ar fi o lipsă de respect față de românii care respectă regulile să-i lași în pace pe cei care nu respectă regulile”, a mai spus șeful Guvernului.

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat