Categorii: Sanatate Știri

Premieră la nivel mondial. Prima pastilă pentru tratarea COVID-19 acasă a fost aprobată

Marea Britanie a devenit joi prima țară care a aprobat o pastilă anti-Covid, deoarece a dat undă verde la utilizarea medicamentului antiviral Merck pentru a trata pacienții care suferă de coronavirus, au declarat autoritățile de reglementare. Alte tratamente care au ajuns pe piață sunt injectabile.

Antiviralul, numit molnupiravir, acționează prin scăderea capacității unui virus de a se replica, încetinind astfel boala.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA) a declarat că studiile sale au ajuns la concluzia că este „sigur și eficient în reducerea riscului de spitalizare și deces la persoanele cu Covid-19 care prezintă un risc crescut de a dezvolta o boală severă”.

Recomandat pentru persoanele care suferă de obezitatea, diabet și boli de inimă

„Astăzi este o zi istorică pentru țara noastră, deoarece Marea Britanie este acum prima țară din lume care a aprobat un antiviral care poate fi luat acasă ”, a declarat ministrul Sănătății, Sajid Javid.

Pe baza datelor din studiile clinice, medicamentul este cel mai eficient atunci când este luat în stadiile incipiente ale infecției, iar MHRA recomandă ca acesta să fie utilizat în termen de cinci zile de la debutul simptomelor.

A fost autorizat pentru utilizare la persoanele care au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea bolilor severe, inclusiv obezitatea, bătrânețea, diabetul și bolile de inimă.

Marea Britanie, care a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemie, a anunțat pe 20 octombrie că a comandat 480.000 de doze de molnupiravir de la gigantul farmaceutic american Merck. Autoritățile de reglementare a medicamentelor din Statele Unite și Uniunea Europeană au început deja o evaluare a medicamentului.

Nu este un înlocuitor de vaccin

Merck a semnat deja acorduri cu alte guverne, inclusiv cu SUA, care intenționează să cumpere 1,7 milioane de doze dacă molnupiravir este aprobat de autoritățile de reglementare.

Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
Baba Vanga, previziunea care a cutremurat o lume întreagă! Ce se va întâmpla în anul 2025: SFÂRŞITUL este aproape

Directorul executiv al MHRA, June Raine, a numit pilula „un alt tratament terapeutic de adăugat la arsenalul nostru”.

„Este, de asemenea, primul antiviral aprobat din lume pentru această boală, care poate fi luat pe cale orală, mai degrabă decât administrat intravenos”, a adăugat ea.

Dar experții au avertizat că tratamentul nu este un remediu miraculos, iar Pirmohamed a spus că nu este destinat să fie folosit ca înlocuitor al vaccinării împotriva virusului.

Până acum, terapiile Covid, cum ar fi anticorpii monoclonali și remdesivir — autorizate pentru utilizare în UE sub denumirea de Veklury — au fost administrate intravenos.

 

 

FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
Mașină de POLIȚIE, răsturnată în București. VIDEO cu momentul imactului