Categorii: Știri

”Prăjitură cu pastă de roşii”. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

 „Prăjitura bunicii cu pastă de roşîi” este un desert delicios și ușor de preparat. Prăjitura este o rețeta clasică de prăjitură de casă, o rețeta care nu trebuie să lipsească din caietul unei gospodine. Prăjitura cu bulion şi gem a fost readusă în atenţia tuturor, dar mai ales a nostalgicilor, de Chef Cătălin Scărlătescu. 

Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îi aminte de copilărie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor.

 

„Am optat pentru o reţetă uşoară şi rapidă, însă cu totul şi cu totul specială! Mie îmi aduce cu drag aminte de copilărie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor. Sper că acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!”, a declarat Cătălin Scărlătescu, potrivit unica.ro.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!

Ingrediente

Pentru blat:

  • o cană de zahăr
  • o cană de suc de roşii
  • o cană de ulei
  • un plic de amoniac pentru prăjituri
  • făină cât încape

Pentru umplutură:

Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul ministru milionar, păzit de bodyguard în restaurant!...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
  • jumătate de kilogram de rahat de portocale su de lămâie
  • un sfert de margarină de prăjituri
  • o lămâie
  • o portocală
  • magiun
  • nuci

Mod de preparare

Se pune o cană de zahăr, o cană de suc de roşii, o cană de ulei, plicul de amoniac pentru prăjituri, făînă cât încape. Se amestecă ingredientele din care trebuie să iasă o cocă pe care o împărţiţi în trei. Cele trei bucăţi se întind cu făcăleţul cât să încapă pe dosul tăvii şi aşa se coc, în cuptorul de la aragaz.

Pentru umplutură se pune jumătate de kilogram de rahat de portocale sau de lămâie, un sfert de margarină de prăjituri, o portocală, o lămâie, magiun, nuci. Se rade coaja de la lămâie şi de la portocală, după care se storc de zeamă. Se dă rahatul prin maşina de tocat, apoi se adaugă  margarină, răzătura de coji, sucul de portocale şi se amestecă bine. Se mai toarnă şi din sucul de lămâie, în funcție de preferințe.

Nucile se pisează măricel şi se coc la cuptor la foc mic până devin crocante şi se amestecă doar în compoziţia de magiun.

Se așează o foaie, apoi un strat de compoziție cu rahat, apoi o altă foaie, un strat de compoziție cu magiun și încă o foaie.

Prăjitura se lasă peste noapte la frigider.

FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice „regele mezelurilor” de relație
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?