Pensia uriașă pe care o încasează Nelu Lupu, fostul șef MAI care a infectat mai multe persoane cu coronavirus

10.04.2020, 16:48
Pensia uriașă pe care o încasează Nelu Lupu, fostul șef MAI care a infectat mai multe persoane cu coronavirus
foto: pixabay

Nelu Lupu, fostul șef MAI, care a infectat cu coronavirus mai bine de 100 de persoane, printre care și cadre medicale, la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat din spital zilele trecute. În plus, el și-a contaminat și propria familie cu COVID-19.

Pensia uriașă pe care o încasează Nelu Lupu, fostul șef MAI care a infectat mai multe persoane cu coronavirus

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a declarat la momentul internării, pe 5 martie, pe propria răspundere, că nu a fost plecat în străinătate în ultimele două luni. Nelu Lupu a ajuns pe secția de Cardiologie a spitalului Gerota după ce s-a simțit rău.

Pe 9 martie, s-a aflat că are coronavirus. Bărbatul a ascuns faptul că a fost plecat din țară, pentru că avusese o escapadă cu amanta lui.

Nelu Lupu este pensionar al MAI din 2015. Înainte de a fi descoperit pozitiv cu coronavirus, Lupu lucra la ADP sector 4, unde a intrat în contact cu cei 120 de angajați ai direcției și, mai mult, a împărțit mărțișoare.

 

La mijlocul lunii martie, procurorii au deschis o anchetă pe numele lui Nelu Lupu și a fost acuzat de de zădărnicire în combaterea bolilor. Acesta a primit o amendă de 4.000 de euro, pe care nu a achitat-o nici până în prezent.

De câteva zile, viața lui Nelu Lupu a revenit la normal. El s-a întors acasă și a făcut și primele declarații în acest sens.

‘Eu încă am acasă oxigenoterapie, am conectat la mine oxigenul. Este această problemă cu respiraţia şi cu plămânii. E mai bine, sigur! Vreau ca primii cu care să discut şi să clarific aspectele să fie anchetatorii din dosar, fără nicio supărare’, a spus Nelu Lupu la un post tv.

Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi, nici celui mai mare duşman. Dacă puteţi să empatizaţi e bine, dacă nu’, a transmis şi soţia acestuia.

Potrivit impact.ro, Nelu Lupu figurează din 2010 și până în prezent ca director general adjunct al Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti. În fiecare lună, el ar încasa suma de 15.000 de lei.

Sursa: impact.ro

citește și...