Categorii: Știri

Pâine prăjită cu lapte și ou. Rețeta copilăriei

Pâine prăjită cu lapte și ou – deșertul copilăriei pe care îl mâncăm fie cu zahăr fie cu brânză. Friganele sau pâine prăjită cu ou, rețeta copilăriei, dulce sau sărată, după gustul fiecăruia. Friganelele sunt pregătite de regulă cu pâine veche, așadar este o rețeta economică.

Nemții le spun „Arme Ritter” (Cavalerul Sărac”) sau Eierbrot (pâine cu ou), francezii le zic „pain perdu” (pâine pierdută), englezii le numesc „French Toast” sau „Poor Knights of Windsor” (tot cavaleri săraci) iar spaniolii ii zic „torrija”. Friganelele sunt un fel cunoscut la nivel mondial.

Se pot servi la micul dejun fie că preferați forma dulce sau sărată.

Ingrediente:

”Măgărie”. Supărare mare după ce Alessia Pop a câștigat Vocea României
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
  • 1 pâine feliată,
  • 3 ouă, 200 ml lapte,
  • un praf de sare,
  • 150 g casaval ras,
  • 100 ml de ulei

Mod de preparare

Ouăle se sparg într-un bol, se presare peste ele sare și se bat cu un tel sau o furculiță 1-2 minute. Peste amestecul de ouă se adaugă laptele și cașcavalul ras. Se amestecă bine. Într-o tigaie se pune la încins uleiul. Înmuiem feliile de pâine în amestecul de ou cu lapte, apoi le punem la prăjit în uleiul încins.

Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Share
Publicat de
loredana.dinu
Tags: friganele paine cu lapte si ou reteta copilariei