Categorii: Știri Stiri externe Viral

Oamenii de știință au reconstituit faţa unei femei din Neolitic. Au folosit un craniu vechi de 7500. Cum arată acum

Oamenii de știință au reușit o performanţă greu de realizat până acum. Au reconstituit chipul unei femei care a trăit în urmă cu 7.500 de ani, în Gibraltar.

Oamenii de știință au reconstituit faţa unei femei din Neolitic

Femeia avea în jur de 30-40 de ani când a murit, iar acum a primit numele de ‘Calpeia’.

Arheologii Muzeului Național din Gibraltar au descoperit craniul în 1996. Din acel craniu a fost extras o parte din ADN-ul ei şi analizat pe baza tehnologiei de ultimă generaţie.

Proiectul a durat şase luni, iar la final a redat înfăţişarea pe care a avut-o femeia. De asemenea, pe craniu a fost adăugat păr natural. Cel care a condus toată operaţiunea a fost Manuel Jaen, de la Muzeul Național din Gibraltar.

‘Acum știm că e o femeie, că e din perioada Neolitică, din jurul anului 5.400 Î.Hr.. Am reușit să extragem ADN din craniu și acum știm mai multe lucruri. Știm că era o femeie, știm că avea părul închis la culoare, la fel și ochii.

Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Am remarcat un lucru interesant și în ceea ce privește strămoșii ei. 10% din genele ei provin de la vânători și culegători locali din Mezolitic, dar 90% provin din Anatolia (Turcia de azi)’, a explicat Manuel Jaen, scrie Daily Mail.

Cauza morţii femeii nu este cunoscută, însă craniul său a fost complet deformat.

‘Această femeie tânără – cred că avea 30-40 de ani – a trăit în Gibraltar acum 7.500 de ani. Înțeleg că nu exista agricultură în acea vreme în Gibraltar. Probabil acei oameni își duceau traiul pescuind. Dar a locuit în Gibraltar, că s-a născut aici sau a venit din altă parte, asta nu vom ști niciodată’, a declarat și dr. John Cortes, ministrul Patrimoniului din Gibraltar.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?