Categorii: Știri

O femeie a decedat la spitalul din Focșani, după ce a născut! Ce s-a întâmplat cu mama

O tânără a murit la spitalul Județean Focșani, la scurt timp după ce a născut. Copilul a venit pe lume perfect sănătos, iar soțul femeii îi acuză pe medici de ucidere din culpă. 

O femeie din Odobești, în vârstă de 35 de ani, a ajuns la Spitalul Județean Focșani pe 8 iulie, atunci când a început travaliul. Nașterea a avut loc la scurt timp, pe cale naturală, iar copilul era perfect sănătos. Imediat după naștere, mama a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au resuscitat-o, și-a revenit pentru puțin timp, apoi a intrat din nou în stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. 

Soțul femeii a mers la poliție pentru a depune o plângere. Bărbatul a povestit, pentru Libertatea, că tânara și-a monitorizat sarcina la o clinică privată, iar potrivit unor surse medicii i-ar fi recomandat să nască prin cezariană. 

„Vreau să știu exact cauzele decesului”

„Medicii nu ne-au spus că ar fi nevoie de cezariană, au spus că, dacă poate, să nască natural, să nască natural, că se reface mai repede. Vreau să știu exact cauzele decesului, nu vreau să acuz medicul că nu și-a făcut treaba. Poate ei au făcut tot ce s-a putut, dar trebuie să aflu dacă au făcut toți greșeli, A născut natural, nașterea a decurs foarte bine, dar nu a putut să elimine placenta odată cu fătul, a mai durat vreo oră până a eliminat placenta, după care s-a simțit rău-rău. A fost conștientă, după care odată…. Nu știm să fi avut probleme, doar că era supraponderală, avea 90 de kg probabil, iar acum cu sarcina ajunsese la 120 de kg. Dar alte probleme nu avea”, spune bărbatul. 

Fetița va purta numele mamei

IPJ Vrancea a anunțat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Azi-noapte, la Spitalul Județean Focșani, a decedat o femeie în vârstă de 35 de ani, la scurt timp după ce a născut. În cursul acestei dimineți, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a fost înregistrată plângerea soțului în cauză, în baza căreia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În funcție de rezultatul cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Și conducerea Spitalului Județean Focșani a anunțat că va demara o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă a fost o culpă medicală.  

Fetița care a venit pe lume cântărește 4,5 kg și soțul femeii spune că micuța va purta numele mamei, Nicoleta, și Bianca, la dorința celei care i-a dat viață. 

 

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR