Categorii: Știri

Norul radioactiv din Rusia ajunge și în România? Ce au anunțat specialiștii

România este în alertă după ce norul radioactiv din Rusia ar putea ajunge și în țar noastră.

Norul radioactiv din Rusia ajunge și în România? Ce au anunțat specialiștii

Momentan nu există date care să indice existența unor factori de risc radiologic pentru populaţia de pe teritoriul României sau pentru mediu care să impună luarea unor măsuri, a anunțat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

‘Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) realizează în permanenţă monitorizarea radioactivităţii mediului pe teritoriul României, prin Reţeaua Naţională de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului (RNSRM).
În acest sens, ANPM împreună cu CNCAN informează că măsurătorile efectuate pe teritoriul României, în perioada 8 august până în prezent, indică faptul că, în momentul de faţă, în România nu există nicio modificare a fondului natural din punct de vedere a radioactivităţii mediului’, informează instituția.

De asemenea, comunicatul precizează că nici la nivel internaţional nu au fost raportate modificări ale nivelului de radioactivitate a mediului.

BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un avion SMURD
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare

Sursa: evz.ro

FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după Revoluție l-a marcat pe fiul lui Nicolae...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini wow și cu alte vedete
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”