Categorii: Lifestyle Știri Viral

Mutabal, una dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare de vinete din Orientul Mijlociu

Mutabal, uneori cunoscut sub numele de Moutabal, este una dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare de vinete din Orientul Mijlociu, ușor de preparat.  Mutabal este cremoasă, cu usturoi și ușor afumată, care este atât de gustoasă! Aceasta se asortează perfect cu niște pâine și câteva măsline. Această rețetă faimoasă de Moutabal sau Mutabal din Orientul Mijlociu este făcută din vinete la grătar sau afumate. Este ușor de făcut și în același timp răcoritor datorită iaurtului.

Numele Mutabal provine din cuvântul arab tabala, care înseamnă „adăugați parfum și condimente”. Veți înțelege denumirea acestuia odată ce vă veți confrunta cu calitatea aromatică a acestui fel de mâncare care vă poate hipnotiza!

De ce funcționează această rețetă

  • O aromă profundă, afumată și de usturoi este combinată cu o textură netedă și cremoasă. Nu o să crezi cum o simplă înmuiere poate crea o aromă atât de complexă!
  • O rețetă rapidă și ușoară, care necesită doar câteva minute de timp de pregătire odată ce vinetele sunt carbonizate.
  • Sănătos și hrănitor, cu doar câteva ingrediente, iar vinetele sunt în centrul atenției. Pasta de tahini și iaurtul adaugă proteine, dar puteți omite cu ușurință iaurtul sau utilizați o marcă pe bază de plante.
  • Mutabal este o gustare grozavă sau o completare la platoul de petrecere festivă.

 

Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea

Ingrediente

  • 1 cană de dovlecel, tăiată în bucăți mai mici
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • 2 l. ulei de măsline
  • 1/2 cană iaurt simplu
  • 1/4 cană pastă de tahini
  • suc de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita sumac
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Prăjiți usturoiul în ulei de măsline până se parfumează apoi adăugați pulpa de dovlecel tocată și prăjiți până se caramelizează. Se presară cu sare. Se lasă deoparte să se răcească putin.

Într-un castron mic, adăugați iaurt, tahini, suc de lămâie, sumac, sare și piper. Se amestecă până se combină apoi se adaugă usturoiul fiert și dovlecelul și se amestecă până se omogenizează.

Se ornează cu stropi de sumac, un strop de ulei de măsline, semințe de rodie și pătrunjel tocat. Bucurați-vă!

La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important