Categorii: Știri Stiri Romania

Medicul Adrian Streinu-Cercel, anunț îngrijorător despre coronavirus! De ce nu se fac suficiente teste în România

Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut un anunț îngrijorător despre coronavirus. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a explicat de ce nu se fac suficiente teste în România.

De ce nu se fac suficiente teste în România

Adrian Streinu-Cercel a vorbit la Antena 3 despre modul de diagnosticare a celor care au contractat Covid-19. Medicul a spus că nu sunt solicitate mai multe teste din cauza politicii de sănătate publică.

„Testăm doar la jumătate din capacitatea noastră. Se pot face teste rapide, ale căror rezultate ie în 5-7 ore. Numărul acestor teste PSAR în această zi, a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că nu au fost solicitatea mai multe. Noi avem o capacitate de testare care e mulțumitoare în momentul de față. Urmează ca în următoarea săptămână să ducem 8.000 de teste pe zi. Pentru a se face aceste 8.000 de teste cineva trebuie să le solicite. Dacă nu le solicită, ele nu se recoltează, dacă nu se recoltează nu se efectuează. Problema este de tip politică de sănătate publică”, a declarat Streinu-Cercel.

BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un avion SMURD
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare

Foto: Inquam Photos

FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după Revoluție l-a marcat pe fiul lui Nicolae...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini wow și cu alte vedete
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”