Categorii: Știri Stiri Romania

Medicii din Severin au refuzat internarea unui pacient cu coronavirus

Polițiștii s-au sesizat din oficiu după ce medicii de la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin au refuzat internarea unui pacient confirmat cu coronavirus.

Medicii din Severin au refuzat internarea unui pacient cu coronavirus

Pe 24 martie, pacientul a ajuns, cu ambulanța, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, cu deficiențe respiratorii majore. 

În urma consultului de specialitate s-a decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu și să urmeze un tratament medicamentos. Două zile mai târziu, pacientul a chemat ambulanța din nou pentru că starea de sănătate i s-a agravat. A fost testat pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, și imediat după transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, deși transferul său era în afara legii, scrie Digi 24.

Ce a putut să cumpere această tânără cu 50 de lei dintr-un supermarket din Vama Veche: 'Să nu cumva să vreţi să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

În 29 martie, anchetatorii de la Poliția Drobeta-Turnu Severin-Biroul de Investigații Criminale au dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de „zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a atras atenţia medicilor, duminică seară, că nu pot refuza pacienți la internare, pe motiv că nu au fost testați pentru Covid-19, iar refuzul internării intră sub incidenţa legii penale. 

FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat