Categorii: Știri

Facturile la încălzire s-ar putea dubla în București. Care sunt soluțiile găsite de primarul Capitalei

Facturile la încălzire s-ar putea dubla în această iarnă. Preţul gigacaloriei va crește considerabil. Primăria ar trebui să crească subvenția considerabil, pentru ca prețul consumatorului să nu crească.

Bucureștenii plătesc, în prezent, 164 de lei pentru gigacalorie, preţul de producţie şi transport fiind de 490 de lei per gigacalorie, iar restul reprezintă subvenție acoperită de Primăria Capitalei, potrivit declarațiilor primarului general al Capitalei.

Mai mult, edilul a spus că preţul gigacaloriei va creşte cu peste 100 de lei, până la valoarea de 600 de lei.

Când vor afla bucureștenii prețul la gigacalorie

”Până în secunda aceasta, prețul real al gigacaloriei este 206 lei producție, 220 lei transport și distribuție, la care se adaugă TVA 19%, rezultând 506 lei gigacaloria. Atât costă. Din acești 506 lei, oamenii plătesc 164 lei, restul de 340 sunt plătiți de PMB. Pe aceste două componente avem informația doar ceea ce înseamnă producția, nu mai este 206 lei este 329 lei, plus TVA, tarif aprobat ieri de ANRE. TVA-ul este 19% în general. Conform unei legi aprobate în această vară, TVA-ul va fi de 5% pentru producția și transportul de energie termică. Acum a mai rămas componenta de transport și distribuție. Azi este 220 lei. În aceste zile, Termoenergetica se duce către ANRE cu prețul nou, care va trebui să fie aprobat de ANRE. În momentul acela o să avem prețul total și în momentul acela o să luăm o decizie cu Consiliul General”, a explicat Nicușor Dan într-o conferință de presă susținută vineri la sediul PMB.

Marți, prețul stabilit de primăria Capitalei va ajunge la avizare la ANRE.

În prezent, subvenția pe care municipalitatea o plătește este 950 milioane lei, iar primarul a spus că ar putea plăti în plus undeva la 200 de milioane lei.

BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol 😲
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Prețul se va dubla

Potrivit HotNews.ro, Termoenergetica solicită majorarea tarifului la distribuție și transport, pierderile pe rețea ajungând la 2.200.000 l/h în 2020. Un alt factor este faptul că prețul de producere a gigacaloriei a crescut cu 86%.

Primăria ar trebui să crească subvenția până la 575 de lei, pentru ca prețul consumatorului să nu crească. În caz contrar, prețul unei gigacalorii, cu o subvenție de 400 de lei, va fi de 339 de lei.

Primarului general al Capitalei spune că CGMB va stabili care va fi valoarea subvenției pe care o va acoperi PMB.

Autoritățile locale din orașele cu sisteme centralizate de încălzire au solicitat ajutorul Guvernului pentru a trece iarnă, la ultima întâlnire cu premierul Florin Cîțu.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?