Categorii: Știri Stiri externe

Destinații globale pregătite cu buncăre nucleare. Unde sunt ascunse

Al Treilea Război Mondial este un scenariu pe care nimeni nu-l dorește să îl vadă concretizat. Odată cu neașteptele evenimente care se desfășoară în prezent în lume, învățăm din ce în ce mai mult să fim pregătiți. Se pare că există unele țări care sunt mai pregătite decât altele.

Întrucât lumea se află în prezent în strânsoarea unei pandemii fără precedent și a războiului din Ucraina, realitatea că se poate întâmpla un eveniment neașteptat nu a fost niciodată mai prezentă. În fiecare zi, lumea devine mai conștientă de importanța de a fi pregătit și protejat și, deși nu arată nimic că un Al Treilea Război Mondial ar izbucni vreodată, există câteva destinații care sunt pregătite pentru un război nuclear.

În timp ce conceptul de buncăr s-ar putea să nu fie ceva la care mulți oameni s-au gândit din 1945, locuitorii din întreaga lume temători de război nuclear au luat lucrurile în propriile mâini.

Ce este un buncăr

Deși multe buncăre rămân ascunse și secrete, există câteva ascunzători moderne care sunt cunoscute publicului.

Un buncăr tinde să fie o structură construită jos în pământ – o întreagă ascunzătoare subterană capabilă să-și protejeze locuitorii pentru o perioadă de timp.

Majoritatea țărilor nu au în prezent buncăre apocaliptice pentru cetățenii lor, dar există unii oameni care și-au luat pregătirea în propriile mâini.

Statele Unite ale Americii

Deși guvernul american nu a construit o serie de buncăre, există unii în țară care și-au folosit banii pentru a se pregăti pentru cel mai rău caz.

În 2008, un milionar pe nume Larry Hall a cumpărat un siloz de rachete retras în Savannah, Georgia, și l-a transformat într-un apartament subteran pentru cei superbogați. Este singurul de acest fel din toată SUA.

Clădirea subterană este denumită „condo de supraviețuire” și, potrivit site-ului său, „oferă proprietatea individuală a unei unități rezidențiale într-o suprastructură care oferă cel mai înalt nivel de protecție fizică, infrastructură redundantă pentru energie, apă, aer și alimente; precum și facilități „comunite sau comune” pentru supraviețuirea extinsă în afara rețelei.”

O unitate cu jumătate de etaj are un preț de 1.500.000 USD (1.210.477 GBP), în timp ce o suită cu etaj complet costă aproximativ 3.000.000 USD (2.42.0955 GBP).

Nu numai că fiecare suită ascunsă este dotată cu toate facilitățile unui apartament de lux, dar complexul are și propria sa piscină interioară, facilități de exerciții, perete de alpinism, cinematograf, arcade și chiar un parc pentru câini.

Moldova

În fostul stat sovietic al Moldovei sunt ascunse două buncăre care au fost descoperite pentru a duce la un întreg oraș subteran construit pentru ofițerii de rang înalt în cazul în care ar izbucni un Al Treilea Război Mondial.

Cunoscute de spionii britanici și americani drept „Obiectul 1180”, aceste două structuri au fost construite în 1985 – în apogeul Războiului Rece.

Protejată în interiorul zidurilor groase este o lume întreagă sub pământ, inclusiv magazine, spitale și o cantitate mare de provizii.

Noua Zeelanda

Ei sunt câștigătorii Casa Iubirii, sezonul 3! Fanii emisiunii de la Kanal D nu se așteptau la asta 😲
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței

S-a raportat că șapte miliardari din Silicon Valley și-au luat imobiliare în Noua Zeelandă, dacă ar trebui vreodată să fugă din SUA în timpul unei crize globale.

Buncărele au fost construite de către producătorul de buncăre din Texas, Rising S Company, a cărei ascunzătoare subterană finală etichetată „Aristocratul” costă 8,9 milioane de lire sterline, excluzând taxa de instalare.

Albania

Albania este țara care găzduiește cele mai multe buncăre subterane, cu aproximativ jumătate de milion răspândite în toată țara, potrivit BBC.

Aceste structuri din beton au fost construite în anii incerti ai Războiului Rece, între anii 1960 și 1980 sub guvernul comunist al lui Enver Hoxha.

În prezent, există 5,7 buncăre pentru fiecare kilometru pătrat de teren, totuși, vestea bună este că nu au trebuit să fie folosite niciodată în scopul propus.

Construite din beton, oțel și fier, buncărele variază în dimensiune pentru cutii de pastile pentru una sau două persoane cu spațiu pentru arme, până la adăposturi uriașe subterane folosite pentru a ascunde grupuri mari de oameni.

În ultimii ani, cu puțină nevoie de buncăre, multe au fost transformate în restaurante și cafenele.

Cu toate acestea, unii rămân încă pregătiți pentru ca localnicii să fugă în cazul în care ceea ce este mai rău devine realitate.

Elveţia

În anii 1960, guvernul elvețian a început să construiască o rețea extinsă de adăposturi antiderapante, introducând un regulament de construcție care impune adăposturi nucleare în clădirile rezidențiale.

Legea federală privind protecția populației și protecția civilă impune în continuare ca fiecare locuitor să aibă un loc într-un adăpost aproape de locul în care locuiește.

În 2006, se spune că există aproximativ 300.000 de adăposturi construite în case private, instituții și spitale plus alte 5.100 de adăposturi publice, pentru un total de 8,6 milioane de locuitori.

Guvernul a întreținut, de asemenea, adăposturi comune mari, cum ar fi cel mai mare adăpost civil din lume, Tunelul Sonnenberg, aprovizionandu-le cu alimente și combustibil până în 2006.

 

FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
GALERIE FOTO. Imagini copleșitoare cu Gigi Becali, în genunchi, de Bobotează
Ce sancțiune primești, în 2025, dacă treci pe roșu? Situații în care poți face asta legal