Categorii: Știri Stiri externe

Cu ce leziuni rămân pacienții vindecați de COVID-19! Specialiștii trag un semnal de alarmă. Ce au descoperit după luni întregi de la externare

Specialiștii austrieci au descoperit că pacienții vindecați de COVID-19 rămân cu leziuni pulmonare chiar și după luni de zile de la externare.

Cu toate că experții din întreaga lume încearcă din răsputeri să găsească un vaccin pentru a stopa coronavirusul, pandemia de COVID-19 face în continuare ravagii.

Cu ce leziuni rămân pacienții vindecați de COVID-19

La nivel mondial, au murit până în prezent 800.000 de persoane. Pe de altă parte, persoanele care s-au vindecat au rămas cu dificultăți de respirație, tuse și probleme pulmonare săptămâni întregi după ce au fost externați din spital, potrivit unor studii recente ale cercetătorilor, scrie The Guardian.

De asemenea, specialiștii trag un semnal de alarmă asupra efectelor de lungă durată ale virusului asupra plămânilor și asupra stării generale de sănătate a pacienților care au avut forme ușoare ale bolii.

În plus, aceste simptome ar putea dura chiar luni de zile după ce infecția a fost tratată. Cercetătorii din Austria au ținut să precizeze că, timp de șase săptămâni după ce au părăsit spitalul, 88% dintre pacienți prezentau încă leziuni, vizibile la ecografie. Aproape 50% dintre pacienți încă mai aveau probleme de respirație la 12 săptămâni de la momentul externării.

Care este numele real al Elenei Lasconi? Puțini sunt cei care știu ce scrie în buletinul ei
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică

Alexandru Rafila, despre situația din România

În urmă cu o săptămână, profesorul Alexandru Rafila spunea că este probabil ca jumătate de milion de români să fi trecut deja prin infecția cu coronavirus.

‘Probabil că circa jumătate de milioane de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual asta nu înseamnă foarte mult: suntem undeva la 2,5%, ceea ce înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 și 10 între numărul de cazuri diagnosticate și numărul real de cazuri’, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

În ce privește posibila reinfectare a celor care au trecut deja prin boală, Rafila a declarat boala este cunoscută abia de 6 luni.

‘Dacă încercăm să extrapolăm modelul virusurilor corona care produc infecții banale în fiecare sezon, imunitatea este undeva între 6 și 12 luni. Bazându-ne pe un model minimal, asta înseamnă că dacă o să facem un vaccin și suntem protejați un an de zile s-ar putea opri această pandemie la nivel global și ulterior, protejând oamenii din categoriile de risc prin vaccinare, lucrurile ar putea fi ținute sub control. Opinia mea este că nu putem să discutăm despre acest lucru decât peste un an de zile, la jumătatea anului viitor putem să ne gândim la administrarea în cantitate mare a unui vaccin eficient’, a mai declarat Alexandru Rafila.

FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
E legal să folosești anvelope de vară și de iarnă în același timp? Ce stabilește legea circulației