Cea mai tristă grădina zoologică din lume. Un urs orb a fost închis într-o cușcă timp de 30 de ani. ”Iadul pe pământ”

07.04.2022, 20:39

„Cea mai tristă grădină zoologică din lume” are un urs orb care a fost închis într-o cușcă de 30 de ani și maimuțe mizerabile care au fost ținute în întuneric. „Condițiile în care trăiesc aceste sărace animale sunt iadul pe pământ”.

Grupurile britanice pentru protecția animalelor încearcă să închidă centrul, căruia i s-a dat numele de „Salvation Park”.

Zeci de alte animale, printre care o leoaică și maimuțe, au fost descoperite când oficialii au vizitat grădina zoologică din Armenia.

Printre cele mai rele condiții  de îngrijire a animalelor

Proprietarul susține că a salvat animalele de vânători și traficanți.

Dar o organizație caritabilă din Marea Britanie a descris condițiile drept „șocante și printre cele mai rele pe care le-am văzut”.

Un urs a fost ținut într-o cușcă mizerabilă, timp de trei decenii

Guvernul armean este sub presiune pentru a închide parcul de animale degradat.

Printre animalele tragice se numără un urs orb, poreclit Nelson, care a fost ținut într-o cușcă mizerabilă, fără spațiu de exercițiu timp de trei decenii. Dinții îi putrezesc, dar vederea i-ar putea fi salvată printr-o intervenție chirurgicală.

Sară, o leoaică în vârstă de 13 ani, a rămas blocată timp de șapte ani într-un spațiu nu mai mare decât o magazie, spun militanții.

Există, de asemenea, un grup de maimuțe ținute într-un hambar fără lumina de ani de zile – și un vultur incapabil să-și întindă aripile într-o cușcă minusculă.

Guvernul țării dezbate un proiect de lege pentru bunăstarea animalelor care ar închide grădina zoologică.

International Animal Rescue (IAR) din Marea Britanie a încercat să salveze ursul Nelson, dar proprietarul Armen Tadevosyan, în vârstă de 71 de ani, refuză să renunțe la acesta.

El susține că animalele sale sunt bine îngrijite la grădina zoologică din Armavir, un orășel aflat la 25 de mile vest de capitala Armeniei, Erevan.

Președintele IAR, Alan Knight OBE, a declarat: „Condițiile în care trăiesc aceste sărace animale sunt iadul pe pământ.

Cuștile sunt mici, murdare și dărăpănate cel puțin, iar animalele nu au de ales decât să stea în mizerie.

Am încercat să salvăm ursul, pe care l-am numit Nelson, de luni de zile fără succes, dar în mod clar toate animalele din așa-numitul Parc al Salvării au nevoie urgentă de îngrijire și atenție corespunzătoare.

Ca organizație de bunăstare a animalelor, suntem pregătiți și dispuși să ajutăm să ne asigurăm că o primesc.”

IAR are un centru de salvare a urșilor în Armenia și a salvat până acum 30 de animale.

Alan Knight a adăugat: „Este o pată pentru reputația internațională a Armeniei faptul că permite creaturilor simțitoare să sufere atât de cruzime și neglijare.

Îndemn guvernul să intervină imediat și să forțeze închiderea parcului, astfel încât animalele să poată primi hrană și îngrijire corespunzătoare pentru prima dată în ultimii ani”.