Categorii: Știri

Cea mai ieftină și rapidă rețetă. Gogoși pufoase de post

Cea mai bună și rapidă rețetă pentru gogoşi de post pufoase și aromate. Sunt ieftine și sunt desertul perfect pentru zilele în care vrei să te răsfeți cu ceva dulce!

Ingrediente

  • 500 g faină;
  • 250 ml apă (călduţă, neapărat);
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 50 ml ulei;
  • 2-3 linguri zahăr;
  • 2 fiole esență de vanilie;
  • 1 praf de sare.

Cum se fac gogoșile pufoase de post

Se dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Într-un vas măricel se adaugă făina, sarea, drojdia desfăcută în apă călduță, esența și uleiul.

Apa călduță se adaugă treptat și se amestecă continuu până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini.

Se acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și se lasă gogoșile la dospit până își dublează volumul.

Ce boli avea Mălina Guler? Diagnosticele care i-au mâncat viața
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Masa de lucru se unge cu puțin ulei. Pune aluatul de gogoși de post, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.

Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și gogoșile sunt numai bune de servit!

 

FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Cele mai periculoase modificări de soft și simptomele grave pe care le provoacă motorului