Categorii: Știri Stiri externe Viral

Astronauții pierd în greutate în spațiu. Care este motivul pentru care aceștia nu mănâncă suficientă mâncare

Astronauții pierd în greutate în spațiu și s-ar putea să fie din cauza hranei care plutește literalmente în stomacul lor. Care este motivul pentru care astronauții nu mănâncă suficientă mâncare.

În spațiu, astronauții cresc salată verde, testează imprimante 3D și explorează realitatea augmentată. Dar astronauții înșiși nu sunt doar oameni de știință sau ingineri.

În multe privințe, aceștia sunt, de asemenea, subiecți de testare pentru cercetătorii de pe teren, care sunt dornici să afle mai multe despre ceea ce se întâmplă cu corpurile din spațiu, potrivit popsci.com.

Cum acționează grăsimea în corpul unui astronaut

Dacă există cineva care ar avea un răspuns pentru noi, acesta este dr. Scott Smith, care conduce laboratorul de biochimie nutrițională al NASA.

„Răspunsul scurt este că nu știm prea multe despre asta”, spune Smith. El explică că NASA are constrângeri când vine vorba de ceea ce decid să studieze, limite atât în timp, cât și în materie, astfel încât oamenii care prioritizează studiile nutriționale tind să se concentreze pe aspectele cu risc ridicat ale nutriției.

Și grăsimea nu o reduce. „Din punct de vedere observațional, nimic nu ne-a oferit îngrijorarea potrivit căreia metabolismul s-a schimbat în timpul zborului”, spune Smith. Cu alte cuvinte, ei nu au văzut niciun indiciu potrivit căruia oamenii procesează grăsimea mai rapid (sau mai lent) în timp ce se află în spațiu.

Motivul pentru care astronauții nu mănâncă suficientă mâncare

„Oricât de ciudat pare, aceasta este una dintre provocările mai mari pe care le avem; determinând echipajele să mănânce suficiente calorii pentru a menține greutatea corporală”, spune Smith. Menținerea greutății în spațiu a fost o provocare pentru astronauți de zeci de ani și, de fapt, era considerată un efect secundar inevitabil.

Demisie-ȘOC la România TV! A plecat după 11 ani + Cu ce post de televiziune a semnat
Vedetele din România care au cancer la colon. Ce simptome au avut: 'Totul a început de la o ciorbă'

„Dacă mă întorc în urmă cu aproximativ cinci ani, mulți oameni ar spune că toată lumea pierde în greutate în zbor și asta este doar ceva cu care trebuie să ne obișnuim. Am refuzat să accept asta atunci, iar acum suntem într-un punct în care am avut un număr de membri ai echipajului care și-au menținut greutatea, care au mâncat bine, care, sincer, s-au întors într-o formă mai bună din cauza asta”, spune Smith.

Menținerea greutății corporale necesită o mulțime de exerciții serioase, dar înseamnă și să convingi astronauții să mănânce mai multă mâncare.

Astronauții obișnuiau să completeze chestionare o dată pe săptămână în care își detaliază aportul alimentar. Acum, datorită unei aplicații pentru iPad care îi determină pe rezidenții ISS să înregistreze fiecare bucată de mâncare pe care o ingerează, Smith poate vedea dieta echipajului în orice moment. El știe câte calorii mănâncă, precum numărul proteinelor, potasiului, calciului, carbohidraților, grăsimilor.

Ce se întâmplă exact este încă o chestiune pentru studii viitoare, dar Smith are câteva idei.

„Cred că mâncarea nu se așează la fel ca pe Pământ, astfel încât întinderea stomacului tău – care trimite creierului semnalul de a spune „ești sătul, nu mai mănânci” – cred că se declanșează mai rapid decât pe Pământ”, spune Smith.

 

FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
GALERIE FOTO. Imagini copleșitoare cu Gigi Becali, în genunchi, de Bobotează
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi în 2025. Duster & rivalii, prețuri pt. ROMÂNIA