Categorii: Știri Stiri Romania

Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciunea care trebuie rostită pe 1 octombrie!

Acoperământul Maicii Domnului 2022 este o sărbătoare importantă pentru Biserică și creștinii de pretutindeni, respectată cu strictețe. Sărbătoarea este prăznuită în calendarul creștin ortodox pe 1 octombrie cu cruce roșie. Este prima sărbătoare de cruce roșie din calendarul creștin ortodox al lunii octombrie.

Una dintre cele mai importante în calendarul creștin ortodox de la începutul lunii octombrie este Acoperământul Maicii Domnului. Aceasta se sărbătorește pe data de 1 octombrie și este o sărbătoare cu cruce roșie.

Sărbătoarea prăznuită de Biserica Ortodoxă la data de 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului, mai poartă denumirea populară de ziua de Pocroave.

Cine se roagă la Maica Domnului, în această zi, va avea parte de minuni

Această sărbătoare este legată de o minune săvârșită în Biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol. Se spune că cine se roagă la Maica Domnului în această zi, va avea parte de minuni.

O  tradiție veche spune că, atunci când este sărbătorită Acoperământul Maicii Domnului, credincioșii trebuie să țină post pentru a fi feriți de boli și oameni răi. O altă superstiție spune că, fetele care nu au păr lung și bogat, trebuie să se roage în această zi la Maica Domnului. Aceasta va asculta rugăciunile și le va îndeplini dorința fetelor de a avea păr lung. În această zi nu este bine ca femeile și bărbații să se tundă, deoarece riscă să cadă pradă farmecelor. O altă tradiție spune că, în această zi, este bine să-i pomenim pe cei care au trecut în neființă. De Acoperământul Maicii Domnului se împart plăcinte și alte bucate pregătite de gospodine.

Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Rugăciunea către Acoperământul Maicii Domnului

Istoria spune că acest eveniment unic a avut loc în biserica din Vlaherne, pe data de 1 octombrie 991. A fost momentul în care Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos, impresionat de ceea ce vede cu proprii săi ochi, a rostit către ucenicul sau iubit, Epifanie: “O vezi, frate, pe Împărăteasa și Doamna tuturor cum se roagă pentru întreagă lume?” Iar Epifanie a zis: “O văd, Părinte, și mă minunez!”.

În ziua sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului, credincioșii rostesc următoarea rugăciune:

“Acoperă-ne pe noi cu Acoperământul tău, Preasfântă Fecioară, în ziua răutăţilor noastre. Acoperă-ne în toate zilele noastre și, mai ales în ziua cea rea, când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, de sub cer şi din ziua înfricoşătoarei judecăţi. Să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău”.

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR