Dacă mâncarea mediteraneană este preferata ta, acest meniu european de Crăciun va fi cadoul suprem în perioada sărbătorilor. Acest meniu de sărbători conține rețete din Italia, Grecia, Spania și Franța, plus elemente bonus din Danemarca și Germania pentru a extinde puțin mai mult teritoriul de arome. Adăugați un cocktail la alegere și invitați-vă prietenii de aproape și de departe. Nimeni nu va putea nega că acest meniu pentru masa de Crăciun este delicios!
Pentru cursul de salată, mergeți în Toscana, unde bucățile de pâine italiană crocantă primesc un joc egal cu legumele proaspete. Puteți spune “bravo”?
Salata primește o notă afumată atunci când adăugați ardei roșu prăjit. Îi puteți cumpăra prăjiți și la borcan, sau puteți merge pe ruta DIY.
Pentru a vă prăji singuri ardeii roșii:
Ingrediente
Mod de preparare
Tăiați capătul tulpinii fasolei și tăiați-o în bucăți de 5 cm. Într-o cratiță mare, fierbeți fasolea, sparanghelul și păstăile de mazăre în apă clocotită ușor sărată 2 minute. Folosiți o lingură cu fantă pentru a transfera legumele într-un bol cu apă rece. Când sunt răcite, se scurg și se pun deoparte.
Ungeți feliile de pâine cu 1 lingură de ulei. Prăjiți-le pe un grătar sau sub grătar până când se rumenesc ușor, întorcându-le o dată. Se răcește ușor, apoi se rupe pâinea în bucăți de 1 inch.
Într-un castron mare, combinați amestecul de fasole, pâinea și următoarele șase ingrediente (până la busuioc). Turnați jumătate din vinul roșu de vin peste amestecul de roșii; amestecați ușor. Turnați restul de dressing peste amestecul de roșii. Acoperiți și lăsați să stea 30 de minute.
Când sunteți gata să serviți, amestecați din nou. Dacă doriți, presărați cu sare și piper suplimentar.
Secretul pentru a face supa de șuncă și cartofi și mai confortabilă este un pumn de fulgi de ovăz. Așa este, mâncarea ta preferată la micul dejun adaugă o savoare de nucă la această supă daneză tradițională.
Sfat de mână: Pregătiți această supă în mașina de gătit cu foc lent, astfel încât să economisiți mai mult timp (și spațiu în cuptor) pentru celelalte rețete europene de Crăciun.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un aragaz lent de 5 până la 6 litri, combinați bulionul de șuncă, șunca, cartofii, morcovii, prazul, țelina, usturoiul, piperul și nucșoara. Acoperiți și gătiți la foc mic timp de 8 până la 10 ore sau la foc mare timp de 4 până la 5 ore. Se adaugă treptat fulgii de ovăz. Se adaugă varza și cimbrul. Dacă este la foc mic, treceți la foc mare. Acoperiți și gătiți încă 30 de minute.
Bulion de șuncă
Cu o zi înainte de a pregăti supa, într-o mașină de gătit lentă de 6 litri combinați apa, pulpele de porc, morcovii, țelina, ceapa, cimbrul, frunzele de dafin și usturoiul. Acoperiți și gătiți la foc mare timp de 4 până la 6 ore. Se scot pulpele de porc. Îndepărtați carnea de pe pulpele de porc; tocați-o grosier (ar trebui să aveți aproximativ 2 cești). Puneți deoparte. Aruncați oasele. Tapetați o sită mare cu o grosime dublă de pânză de mestecat 100% bumbac; strecurați bulionul prin sită. Aruncați solidele. Acoperiți și răciți bulionul și carnea până când sunteți gata de utilizare. Dacă este necesar, înainte de utilizare, îndepărtați și aruncați grăsimea solidificată din partea superioară a bulionului. Dacă este necesar, adăugați apă la bulion pentru a obține un total de 10 căni de lichid.
Serviți aceste pâini plate grecești ca garnitură sau ca antreu pentru oaspeții dumneavoastră vegetarieni. Cu o grămadă de garnituri proaspete și savuroase, inclusiv tapenade de anghinare și brânză fontina lipicioasă, acestea pun în valoare ceea ce face cunoscută bucătăria mediteraneană.
Sfat pentru rețete de vacanță: Dacă nu aveți timp, folosiți aluat cumpărat din magazin. Puteți totuși să pudrați crusta cu făină de porumb pentru o senzație de casă.
Ingrediente
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 450°F. Ungeți ușor o foaie de copt; presărați-o cu făină de porumb. Împărțiți aluatul în jumătate. Pe o suprafață ușor făinată, se rulează și se întinde fiecare jumătate de aluat într-un oval de 12×4 inch. Se unge cu ulei de măsline. Se transferă pe foaia de copt pregătită.
Împărțiți tapenada de anghinare între aluat; întindeți uniform. Se presară cu brânză. Se acoperă cu roșii, măsline și ceapă roșie. Coaceți la cuptor aproximativ 15 minute sau până când crusta este aurie. Se acoperă cu pătrunjel. Se taie fiecare pâine plată în 3 bucăți.
Aluat pentru pâine plată cu ajutorul robotului de bucătărie
Acoperiți un castron mediu cu ulei de măsline sau spray de gătit. Într-un robot de bucătărie combinați următoarele patru ingrediente (până la sare). Cu robotul de bucătărie în funcțiune, adăugați 1 lingură de ulei de măsline și apa caldă. Procesați până când se formează un aluat. Scoateți și formați o minge netedă. Așezați aluatul în bolul pregătit; întoarceți o dată pentru a acoperi suprafața aluatului. Acoperiți bolul cu folie de plastic. Se lasă să stea într-un loc cald până când își dublează dimensiunea (45-60 de minute).
Vedeta meniului european de Crăciun nu este un secret. Rața simplă la cuptor capătă potențial de tradiție anuală datorită unei glazuri apetisante de portocale, mure și ghimbir. Un strop de lichior de portocale, melasă și ghimbir infuzează această cină de rață rustică, dar regală, cu și mai multe arome de sărbătoare.
Ingrediente
Mod de preparare
Reglați grătarul cuptorului în treimea inferioară a cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 500°F. Clătiți cavitatea corpului de rață; uscați. Frecați cavitatea cu 1 linguriță de sare și 1 linguriță de piper. Așezați portocala, țelina, ceapa și cimbrul în cavitate. Înfigeți pielea gâtului în spate; legați picioarele de coadă. Se răsucesc vârfurile aripilor sub spate. Se unge rața cu 2 linguri de lichior de portocale.
Așezați rața, cu pieptul în jos, pe un suport într-o tavă de prăjit puțin adâncă. Se adaugă apă fierbinte în tava de prăjit. Se pune în treimea inferioară a cuptorului. Reduceți temperatura cuptorului la 350°F. Se prăjește, neacoperită, timp de 45 de minute.
Scoateți cu grijă tava de prăjit din cuptor; scurgeți grăsimea.* Întoarceți rața, cu pieptul în sus. Se prăjește încă 45-60 de minute sau până când coapsele se mișcă ușor în locașurile lor (165°F). Sucul poate să apară încă roz.
Între timp, pentru sos, într-o cratiță mică, bateți împreună coaja de portocală, sucul de portocală, zahărul brun, 1/4 cană de lichior de portocale, melasa, ghimbirul, usturoiul, 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper. Aduceți la fierbere; reduceți focul. Se fierbe la foc mic, fără capac, timp de 10-12 minute sau până când se îngroașă și devine siropos. Se amestecă 2 căni de mure. Folosiți un piure de cartofi sau o furculiță pentru a zdrobi grosier fructele de pădure. Se acoperă și se lasă deoparte.
Se transferă rața pe o planșetă de tăiat; se lasă să stea timp de 15 minute. Se aruncă amestecul de umplutură. Folosind foarfecele de bucătărie, tăiați rața în două pe lungime. Tăiați fiecare jumătate între piept și coapsă în 2 bucăți. Scurgeți grăsimea din tava de prăjit. Aranjați sferturile de rață în tavă. Turnați sosul de mure peste rață. Se pune din nou la cuptor. Se prăjește în cuptorul la 350°F timp de 30 de minute.
Transferați bucățile de rață pe un platou de servire. Turnați orice suc din tava de prăjit peste bucățile de rață. Dacă se dorește, serviți cu mure suplimentare.