Categorii: Știri Stiri externe Viral

A numi un bărbat „chel” este hărțuire sexuală, consideră un tribunal din Marea Britanie

A numi un bărbat chel poate fi acum clasificat drept hărțuire sexuală, a decis un judecător al tribunalului pentru ocuparea forței de muncă din Regatul Unit. Potrivit deciziei, remarcile privind chelia unui bărbat la locul de muncă este echivalentă cu remarcile asupra sânilor unei femei.

Trei membri ai tribunalului care au decis asupra hotărârii și au făcut aluzie la propria experiență de căderea părului, au spus că chelia este mai răspândită la bărbați decât la femei. Prin urmare, ei au susținut că utilizarea cuvântului „chel” ca insultă legată de o „caracteristică protejată a sexului”.

Tribunalul a comparat numirea unui bărbat chel cu comentarea mărimii sânilor unei femei, pe baza unui caz din 1995, relatează The Guardian.

Un electrician a dat compania în judecată

Hotărârea, publicată miercuri, a fost dată într-un caz în care se presupunea că insulta a fost folosită împotriva lui Tony Finn, în timp ce acesta lucra ca electrician pentru British Bung Manufacturing Company.

Finn a lucrat la compania, care produce închideri de butoaie din lemn pentru industria berii, în Yorkshire, în nord-estul Angliei, timp de aproape 24 de ani. El a fost concediat anul trecut și împrejurările din jurul concedierii lui au făcut parte și ele din caz.

Supervizorul s-a referit la el ca fiind chel.

 Acesta a dat compania în judecată acuzând, printre alte lucruri, că a fost victima unei hărțuiri sexuale după un incident cu supervizorul fabricii, Jamie King.

Finn a acuzat că în timpul unei discuții din iulie 2019, supervizorul s-a referit la el ca fiind chel. Acuzația a făcut completul de judecată să delibereze dacă remarca cu privire la chelia sa a fost o simplă insultă sau o hărțuire.

Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani

Tribunalul a stabilit că folosirea acestei insulte a fost o „încălcare a demnității reclamantului [finlandez], a creat un mediu intimidant pentru el, a fost făcută în acest scop și a avut legătură cu sexul reclamantului”.

„Este dificil să conchizi altceva decât că domnul (Jamie) King a rostit acele cuvinte cu scopul de a viola demnitatea (lui Finn) și de a crea un mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator pentru el”, se arată în decizie.

Nu este clar dacă cazul ar putea crea un precedent pentru viitoarele cazuri de hărțuire sexuală în Marea Britanie, deși verdictul ar putea fi referit în procesele viitoare.

Finn urmează să primească despăgubiri pe baza deciziei tribunalului, deși suma nu fusese încă stabilită.

Suma maximă pe care tribunalul o poate acorda lucrătorilor pentru cererile de hărțuire sexuală este între aproximativ 30.000 de dolari și puțin peste 50.000 de dolari, potrivit Citizens Advice, o organizație din Marea Britanie care ajută angajații să depună plângeri de muncă.

FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?