Categorii: Știri

A murit Eva Mozes Kor, românca pe care Mengele a făcut experimente la Auschwitz!

Eva Mozes Kor, românca supraviețuitoare a ororilor din lagărul de la Auschwitz, a murit ieri, la 85 de ani. Femeia care a făcut parte din experimentele îngrozitoare ale doctorului Mengele, se afla la Cracovia, în Polonia, atunci când și-a pierdut viața. 

Românca participa la o tabără educațională împreună cu membrii asociației CANDLEs Holocaust Museum and Education Center din Indiana SUA, pe care chiar supraviețuitoarea Holocaustului a fondat-o. 

A murit la 75 de ani de la deportarea către Auschwitz

Mozes a decedat chiar la 75 de ani de la momentul în care a devenit prizonieră în lagăr și torturată apoi de Josef Mengele. 

Atunci când avea doar zece ani, viața sa și a surorii sale gemene Miriam s-a schimbat pentru totdeauna. Cele două, surorile lor și părinții au fost deportați din România în lagărul nazist de la Auschwitz. 

Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

L-a adoptat pe nepotul unui nazist

Deși vreme de două luni a fost „cobaiul” medicului Josef Mengele, care le-a injectat cu numeroși germeni pe ea și pe sora ei, Eva Mozes spunea că i-a iertat pe cei care i-au făcut rău. Mai mult decât atât, românca l-a adoptat neoficial pe Rainer Hoess, nepotul comandantului nazist Rudolf Hoess, care a coordonat campania de ucidere a 1,1 milioane de persoane la Auschwitz. 

 

FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR