Vineri, 23 iulie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 104 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. De asemenea, în ultima zi a fost raportat un singur deces. În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.082.057 de cazuri, iar 1.047.117 pacienți au fost declarați vindecați.
Alte 104 cazuri noi de coronavirus au fost raportate pentru ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre.În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.082.057 de cazuri, iar 1.047.117 pacienți au fost declarați vindecați. În ultima zi a fost raportat un singur deces. Până astăzi, 34.266 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, relatează Hotnews.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 277. Dintre acestea, 38 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.602.219 teste RT-PCR și 1.734.485 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 601 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 449 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.542 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 41 de persoane.
Numărul cazurilor de COVID este în creștere în ultimele două săptămâni, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. „În ultimele două săptămâni se constată o ușoară creștere a mediei cazurilor pe fiecare săptămână. Practic dacă ne uităm în ultimele două săptămâni, pe grupe de vârstă, constatăm că sub 40 de ani există o creștere importantă, chiar de circa 120%, a numărului de cazuri. Există categoric un trend ascendent la nivel național, chiar dacă în valoare absolută e vorba de un număr mic de cazuri”, a declarat Valeriu Gheorghiță, citat de Digi24.
„Pe lângă această creștere lentă, pe care am observat-o și la celelalte valuri, la un moment dat urmează o creștere exponențială. În perioada următoare observăm o creștere progresivă, lentă, a numărului de cazuri, însă această predicție ne arată că e posibil, la jumătatea lunii septembrie, să ajungem la un număr mult mai mare de cazuri. Mai ales că nu avem încă un prag de imunitate colectivă atins la nivel național… Se estimează chiar peste 1.500 de cazuri raportate în fiecare zi, însă acest lucru depinde foarte mult de numărul de persoane care vor fi imunizate până la acel moment. Și aici, când vorbim de imunizare, ne referim la vaccinare”, a adăugat medicul.