Record de îmbolnăviri zilnice în România. Miercuri, 12 august 2020, au fost raportate alte 1.415 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre.
Alte 1.415 noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 65.177
De la începutul epidemiei, 31.048 pacienți au fost declarați vindecați și 7.026 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
În unitățile sanitare, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.381. Dintre acestea, 485 sunt internate la terapie intensivă, precizează Hotnews.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.427.626 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea 22.607 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.
Pe teritoriul României, 15.494 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.970 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 39.900 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 214 de persoane.
Până astăzi, 2.807 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
Medicul Virgil Musta, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a acordat un interviu pentru Hotnews, în care a vorbit despre lupta contra pandemiei de coronavirus.
“Eu am speranța că lumea a început să înțeleagă. Am văzut și o statistică că 75% din oameni înțeleg că este pandemie și că e nevoie să respectăm niște reguli. Asta îmi dă speranță că la un moment dat, când lumea va vedea în ce situație suntem, se vor menține regulile, astfel încât să nu ne mai îmbolnăvim”, a spus specialistul.
Virgil Musta consideră că lupta împotriva virusului nu poate fi câștigată doar în spitale, ci mai ales în afara lor.
“Este puțin probabil ca lupta să fie câștigată în spitale. În primul rând ea va fi câștigată în afara spitalelor. La începutul pandemiei am văzut cum sistemele de sănătate din alte țări au fost copleșite, au murit oameni, iar un număr foarte mare de oameni rămâneau în afara spitalelor, pentru că nu mai aveau unde să se interneze, din cauză că unii dintre ei nu au avut grijă să nu se îmbolnăvească”, a afirmat el.
“În această luptă, care este o luptă de durată cu virusul, cheia este să prevenim îmbolnăvirea. Să prevenim până când vom avea soluții mai bune terapeutic. Până când va veni un vaccin, un tratament. Chiar dacă lumea se va îmbolnăvi, cheia este să se îmbolnăvească progresiv. Eu am considerat că aceasta este, de fapt, tactica pe care ar trebui să o aplicăm”, a adăugat medicul.